Asiguratorul suporta lipsa masinii?

Una dintre problemele cu care se confrunta soferii care, dintr-un motiv sau altul, sunt nevoiti sa isi duca masina la service este disconfortul cauzat de lipsa masinii. Insa exista si cazuri fericite in care o negociere atenta si informata a politei de asigurare CASCO poate aduce conducatorului auto si beneficii in acest sens. Astfel, exista companii de asigurare care au in contract o clauza prin care se obliga sa puna la dispozitia conducatorului autovehiculului asigurat si care are nevoie de reparatii a unei masini la schimb.

Masina la schimb platita de asigurator nu este de la sine inteleasa in cazul incheierii unei polite CASCO, iar daca cineva isi doreste sa fie asigurat in acest sens in cazul unei daune, poate solicita acest lucru sau macar se poate informa daca exista aceasta posibilitate la incheierea politei CASCO, la un asigurator sau altul. Posibilitatea de a beneficia de o masina la schimb in cazul producerii unui accident care va face masina indisponibila pentru o perioada de timp, exista fie ca o clauza in contractul de asigurare incheiat cu asiguratorul, fie ca o polita separata, la fel cum este si asigurarea de tip rent a car oferita de unele companii de asigurari.

Aceasta clauza in contract nu face decat sa va usureze situatia in cazul in care nu va puteti folosi propria masina, insa are, pe de alta parte, si reale avantaje din punct de vedere financiar: sunt scutite costurile necesare inchirierii unei masini, sau transportului cu taxiul, fara sa mai vorbim de disconfortul si inconventientele legate de timp pierdut si risipa de energie pentru a gasi o masina exact in momentul in care aveti nevoie de ea. Pe cand o masina de schimb va poate sta la dispozitie chiar in service, si chiar din momentul in care masina proprie va este preluata pentru reparatii.

Uleiurite vegetale si uleiurile esentiale - cum le folosim

Uleiul vegetal pe care il folositi in amestecurile Ayurvedice, iar aici facem referire si la medicina naturista de tip ayurveda, este la fel de important ca si uieiul esential pe care vreti sa-l folositi. Fiecare ulei vegetal are caracteristici individuale specifice care sunt importante in determinarea alegerii lui.

Amestecuri dulci avem de exemplu: uleiul de avocado care este cald si dulce, excelent pentru ficat, bogat in vitamina E, emolient al pielii si este bun pentru tesuturile slabe dar si uleiul de ricin care este gros, dulce si cald, bun pentru constipatie si scaune uscate cand este folosit intern. Elibereaza spasmele musculare si durerile artritice sub forma de comprese si ajuta la stimularea miscarii limfei prin corp. Mai avem si uleiul de in care ajuta 1a constipatie si uscaciune, este bogat in acizi grasi esentiali stimuland astfel intregul organism. Se foloseste pe cale interna.
Uleiul de arahide este si acesta foarte bun, el este cald, dulce si cu un miros puternic. Mirosul sau este greu de acoperit de uleiuri esentiale, dar are puternice proprietati curative. Uleiul de susan pe de alta parte este foarte bun pentru pielea uscata. Hraneste si protejeaza pielea si este foarte bogat in minerale. Poate fi folosit la plaja impotriva razelor solare. Uleiul de nuca ar fi la fel de bun, mai ales pnetru ca el este racoritor, un bun calmant al pielii, excelent pentru infectii. Are de asemenea un miros puternic si de aceea nu este folosit prea des in amestecuri, totusi are valoare nutritiva foarte mare.

Uleiul de cocos este racoros, excelent ca lotiune dc plaja, umezeste pielea, ajuta la inflamatii, infectii ale pielii si nu are nici o aroma, decat daca i se adauga una sintetica. Uleiul de masline este dulce si neutru. Este probabil unul dintre cele rnai bune uleiuri pentru a elimina piatra la fiere si pentru a decongestiona sistemul biliar. Are proprietati stimulente si antiseptice, este excelent pentru incheieturi si pentru a prepara uleiuri medicinale. Mirosul sau puternic iI face nepopular pentru masaj.

Oxigeneaza celulele cu Oxigenare Celulara

Lipsa de oxigen din organism poate duce adesea la grave probleme cardiace si la o proasta functionare a organelor interne. Astfel, multi dintre noi ne putem confrunta cu insuficiente cardiace, diminuarea activitatii intelectuale, oboseala continua, dureri de cap si picioare, dar si cresterea sau scaderea in greutate fara o anume justificatie. Toate aceste simptome creeaza, in timp, un dezechilibru imunitar, care poate afecta atat viata profesionala, cat si viata personala, de asemenea. Din acest motiv, oxigenarea celulara este deosebit de importanta pentru o buna functionare a organismului .

Produsul Oxigenare Celulara, creat dupa ani intregi de stiinta si cercetare in cadrul laboratoarelor Bionatura Plus, este eficient in tratarea si dezvoltarea corecta a organismului uman. Acest produs, nu numai ca acopera carentele de oxigen, dar este benefic si in afectiuni precum: irigare cardio-vasculara, probleme de randament energetic, aritmie, probleme de imunodeficienta, boli de origine virala, probleme auditive, terapii de reabilitare si perturbari ale reglarii presiunii arteriale. In plus, tratamentul cu Oxigenare Celulara este un bun antitumoral, imunostimulator, detoxifiant, regenerant, neurotrofic(ajuta la refacerea neuronilor) si hepatoprotector.

In timpul tratamentului cu Oxigenare Celulara, pacientilor li se recomanda consumul ridicat de lichide (minimum 2 litri de apa in fiecare zi). Pentru ca lipsa de oxigen din organism se reflecta in primul rand in activitatea creierului, lichidele sunt un adjuvant deosebit de important pentru o eficienta sporita a efectelor produsului in organism. Fie ca este vorba doar de apa sau de o combinate a acesteia cu ceaiuri si sucuri naturale din fructe si legume, este esentiala orice forma de hidratarea pe parcursul intregului tratament. 

Imbunatatit cu enzime, minerale si aminoacizi, Oxigenare Celulara este responsabil de buna functionare a organismului. Administrat in doze corespunzatoare, acesta poate preveni si ameliora o serie de afectiuni si boli, cu care multe medicamente au dat gres pana in prezent.

Intre servitute si delir religios

Similar prin finalitatea si virulenta atacului antireligios este si un text indian extrem de semnificativ pentru indrazneala si puterea sa de convingere: ,,Nu exista cer, nu exista mantuire… glasuieste acest text. Jertfa prin foc, tripla infrangere a gandurilor, cuvintelor si actiunilor, acoperirea cu cenusa sunt fara sens si fara putere. Daca vita sacrificata ajunge in cer, de ce oare nu-si jertfeste preotul sacrificator pe tatal sau? Pe zei ii satura cu ofrande, dar noi, de la masa lor, nu primim niciodata nimic… Daca cel care a parasit trupul ar ajunge in alta lume, atunci pentru ce, de dragul rudelor sale nu s-ar reintoarce din cand in cand inapoi? Cei care au intocmit Vedele au fost doar niste panglicari, niste nemernici, niste fiinte obscure''.

Urmarind infruntarea intre gandire inaintata si religie pe meleagurile europene, observam cu usurinta in cultura vechilor greci si romani, ca si in Orient, un spirit de inaltatoare promovare a adevarului impotriva misticismului religios.
Formata intre secolele al VIII-lea si al VI-lea i.e.n., societatea sclavagista greaca, de la aparatia sa a produs veacuri de-a randul opere nepieritoare in filozofie si stiinta, arta si literatura. Promovat de patura negutatorilor si mestesugarilor, in genere de demos, largul curent de libera cugetare din Grecia antica a inscris in istoria sa nume si momente de prim ordin.

Un punct de vedere mai avansat l-ai formulat primii filozofi materialisti ai Greciei: Tales, Anaximandru si Anaximene care afirmau in mod clar ca zeii chiar daca exista, nu au avut si nu au nici o atributie in univers. Tales considera, de pilda, ca ,,apa e inceputul tuturor lucrurilor'', si nu zeii. In acelasi spirit, Heraclit din Efes, marele dialectician al antichitatii, spunea raspicat ca ,,lumea n-a faurit-o vreun zeu'', ci este natura materiala si se supune propriei sale necesitati. Iar Xenofan din Colofon, exprimandu-si indoiala sa in zei, scria:

,,maini de-ar avea si leii si boii si caii asemeni,
Slova sa scrie ca omul tot ce le trece prin minte,
Caii pe zei ca pe cai fara gres i-ar face, iar boii
Chip bouresc fauri-vor celor ce-s fara moarte;
Infatisare le da aidoma starii ce are''

Xenofan observase ca oamenii din diferite locuri isi inchipuiau zeii conform infatisarii lor. Acest fapt l-a determinat pe ganditor sa puna indoiala existentei unor fiinte supranaturale, intrucat acestea, daca ar vietui aeva, s-ar fi aratat oamenilor in acelasi fel. El se apropie de ideea ca zeii sunt creatii ale mintii umane. Progresul realizat in cunoasterea naturii a adus la promovarea in forme mai clare si mai profunde a acelor elemente de gandire libera care aparusera in germene cu secole in urma.

Anaxagora considera ca Soarele si luna nu sunt zei, ci astri, iar animalele si oamenii nu au fost creati de vreo divinitate ci ,,s-au nascut din umezeala''.Iar Democrit din Abdera, marele filozof materialist,sustine ca ,,Universul este infinit deoarece nu a fost creat de vreo fiinta oarecare''. Pentru filozoful din Abdera, credinta in zei a aparut ca urmare a ignorantei si fricii oamenilor. In  vechime, considera el, oamenii ,,observand fenomenele ceresti cum sunt: tunetul, fulgerul, aproprierea stelelor, eclipsele de soare si de luna s-au ingrozit si au presupus ca vinovati de toate acestea sunt zeii''.

In epoca urmatoare, cea elenista cel mai reprezentativ ganditor a fost Epicur, care in distrugatoarea filipice indreptate contra religiei si zeilor, denunta inconstienta credintei in lumea de dincolo si atragea atentia ca teama de divinitate este o povara apasatoare. Treptat, Olimpul pierde din ,,sfintenia'' sa si divinitatile cu care mintea omeneasca il populasera se raspandeau in negurile neantului.

Web design profesionist

Lucrurile in ceea ce priveste web designul sunt destul de simple: fie ca ceea ce se doreste este creare site prezentare, fie ca se opteaza pentru realizare magazin online, un lucru este cert si anume ca servicii profesionale si un site care sa arate si sa functioneze la parametri profesionali nu pot fi oferite decat de catre o echipa de specialisti in servicii web design

Sigur ca exista tutoriale nenumarate pe internet care pot convinge un novice ca se poate descurca singur cu crearea si administrarea unui site, insa lucrurile sunt mult mai complicate decat par. Iar daca ceea ce va doriti este nu munca in zadar ci rezultate cat mai rapide, ideal ar fi sa optati pentru o firma de web design. In plus, in afara de partea de concepere a site-ului, o astfel de echipa se poate ocupa si de hosting dar si de mentenanta web. 

Iar pentru ca optimizarea pentru motoarele de cautare este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa se tina seama in conceperea unui site, un site gandit si conceput de un incepator, un novice care isi propune sa faca singur treaba unei echipe de profesionisti nu va fi la fel de bine vazut de catre motoarele de cautare (Google in primul rand) si va fi anexat mai greu. Motivul: nu arata si nu este profesionist conceput si se intampla sa existe erori in ceea ce priveste codingul, meta tag-urile si tag-urile de titlu, erorile in HTML, si multe astfel de erori. Fara sa mai vorbim de experienta pe care un profesionist o are atat in construirea site-ului cat si in ceea ce priveste SEO, de viteza mai mare cu care va lucra si de timpul pe care il veti economisi neincercand sa bajbaiti intr-un domeniu pe care nu il cunoasteti.

Abjurarea lui Galilei

Fizician si filosof italian de geniu, Galileo Galilei care a trait intre anii 1564 si 1642 in Pisa, a fost adeptul metodei experimentale al observatiei directe si al demonstratiei in stiinta. Contributiile sale in astronomie si fizica sunt considerabile, dintre care amintim: a dovedit prin calcule teoria lui copernic si a stabilit legile gravitatiei universale, dupa Copernic si Kepler care au infirmat teoria geogentirica a lui Ptolomeu, i-a revenit lui Galilei eritul sa demonstreze  (ca soarele se afla situat in centrul lumii - sistemul solar fiind conceput ca lume-univers) ceea ce reprezenta o grozava abatere de la principiile aduse de biserica si o erezie de neiertat, fapte care erau tratate expeditiv in epoca de inchizitie. 

Obicetul greselii (corpus delicti) fluturat de acuzatie il constituie cartea Dialog intre cele dpua sisteme principale ale lumii, ptolomeic si copernician, publicata dupa multe amanari, in 1632, in Florenta.
Gloria lucrarii este reflectata direct de masurile represive la adresa autorului. Savantul fusese prevenit din 1616 printr-o hotarare a Sfantului Oficiu al Inchizitiei, de condamnarea oricarei invataturi contrare Sfintei Scripturi, cu referire nemijlocita la afirmatia lui Copernic. Astfel "se va proceda de Sfanta Inchizitie si impotriva lui", i se spunea intr-o forma care abia deosebea informarea de sentinta si sentinta de executie. Galilei a acceptat sa retracteze dar nu a facut-o din convingere. Fara sa fie atestata documentar replica atribuita savantului de solilocviu existential: "E pur si muove!" (care in traducere libera inseama "Si totusi se misca!") exprima perfect adevarata credinta si starea sa de spirit. Niciun fel de interventie si apel de clememnta nu micsoreaza zelul papei Urban al VIII-leasi al reprezentantilor inchizitiei. Ultimii zece ani de viata sunt un calvar oentru remarcabilul om de stiinta si filosof Galileo Galilei.
 
Abjurarea lui Galilei caracterizeaza nerecunoasterea formala (de catre o persoana sau o institutie) a unor idei sustinute anterior si afirmarea unor lucruri impuse , asupra carora cei in cauza are alte opinii, ce contravin unor interese in masura sa se manifeste coercitiv. Astfel daca vreti sa va referiti la o situatie in care aveti dreptate insa susteti presat de circumstante sa recunoasteti conrtrariul sau sa va retrageti din explicatii ori diverse demonstratii, puteti sa aplicati formula "traiesc ajurarea lui Galilei".

Ai nevoie de o vacanta? Calatoreste mai ieftin!

Inainte de a alege urmatoarea destinatie de vacanta, este important sa iei in considerare toate aspectele necesare pentru a obtine o afacere buna. In fond, o calatorie departe de casa trebuie sa fie profitabila din mai multe considerente. Pe langa faptul ca trebuie sa te linisteasca si sa te relaxeze, este necesar sa fie avantajoasa si din punct de vedere financiar. Prin urmare, nu ai nevoie intotdeauna de lux pentru a te simti bine. O cazare ieftina Predeal, dar decenta iti poate satisface adesea toate nevoile.

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de toate astea? Ei bine, daca iei in considerare cateva aspecte, te poti bucura de o vacanta linistita, la cele mai avantajoase preturi:

1. Poti obtine o camera mai buna
Vrei cea mai mica camera in cel mai extravagant hotel sau un apartament fabulos intr-un hotel mai ieftin? Gandeste-te la asta. Pe www.turistromania.ro gasesti cazare imediat si o multime de informatii necesare.

2. Stabileste perioada de calatorie
In functie de ce vrei sa faci in vacanta, hotelul poate fi doar un loc de dormit. Desigur, vrei sa fie curat. Insa, nu ai nevoie de curatenie de doua ori pe zi, servicii non-stop si room service, nu-i asa? 

3. Nu vei folosi sala de gimnastica si tu stii asta
Cele mai scumpe facilitati sunt cele de care nu ai nevoie permanent, cum ar fi o sala de sport sau un serviciu spa 24 de ore. Daca nu ai de gand sa folosesti aceste lucruri costurile vor fi considerabil mai mici. 

4. Mic dejun sau nu?
Este bine cunoscut faptul ca intr-un hotel vei plati mai mult pentru micul dejun - o cafea si cateva oua - decat in oricare alta parte. Exceptie sunt cazurile in care micul dejun este deja inclus in pretul de achizitie al vacantei. Chiar daca nu intotdeauna vei avea un meniu diversificat, vei reduce cu mult din cheltuielile calatoriei.

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pentru care trebuie sa iti oferi un raspuns atunci cand vrei sa pleci intr-o vacanta. Daca nu ai nevoie de toate facilitatile oferite de hotel, este inutil sa platesti mai mult pentru lucruri pe care, probabil, nu le vei folosi.

De ce e mai bun un caine decat o pisica

Desi sunt un fericit detinator de motan pe numele sau Danila, care nu are nicio treaba cu mine decat atunci cand trebuie sa ii dau mancare, am totusi cateva argumente conform carora as vrea sa imi iau si un caine. Si desigur cand zic caine nu ma refer la animalele alea mai mici ca un iepure care topaie pe strada si latra ca niste soricei. Ma refer la un caine in toata regula. Un caine preferabil ciobanesc, de orice tip, insa sa fie mare si blanos. Iata de ce as vrea un caine in locul unei pisici daca ar fi sa aleg, chiar daca eu le vreau pe amandoua (mai ales pentru ca eu cred in uniunea animalelor, indiferent de rasa):

- un caine este loial - el sufera cand tu suferi, se bucura cand tu te bucuri
- un caine te asteapta acasa, un motan nici nu te baga in seama cand ajungi, cainele sare pe tine si iti ofera un bun venit savuros
- cainele nu vrea doar mancare ci si afectiune si adesea prefera afectiunea decat mancare
- un caine te scoate afara din casa si te pune sa faci miscare
- un caine te apara si poti sa mergi cu el peste tot
- un caine isi face nevoile afara si nu in cada asa cum o face motanul
- un caine nu iti manaca florile sau tentativele de flori
- un caine nu doarme mai toata ziua
- un caine poate sa fie usor dresat sa nu se mai bage in sufletul tau atunci cand nu ai nevoie de el.
- un caine nu linge farfuriile din chiuveta care stau mult timp acolo la spalat
- si finalmente - un caine nu este un motan caci latra si nu miauna ca un porumbel.
Dar la urma urmei, daca tot m-am pricopsit cu motanul ca i-a fost drag mamei, l-om tine nu? ce sa facem cu el, bietul mancacios si miorlaitor, datator de caldura…

Ceaiul bio - sanatate la indemana

Ceaiul este una dintre cele mai populare bauturi de pe planeta. Baut zilnic de catre milioane de oameni, ceaiul si-a dovedit proprietatile energice si de calmare, deopotriva. Din pacate, insa, utilizarea pesticidelor pe mai multe plantatii de ceai din lume a facut ca aceasta bautura delicioasa sa fie consumata cu prudenta - asta daca nu cumva alegem sa consumam ceai plantat si ingrijit ecologic.

Pentru a ne mentine sanatosi sau pentru a ne imbunatati starea de sanatate este esential sa consumam ceaiuri bio in fiecare zi. Ele sunt cultivate pe un sol organic, care nu a fost tratat cu erbicide sau pesticide. La polul opus, insa, ceaiurile amestecate - in special cele ambalate in pungi - pot include substante chimice din frunze si sol, care nu sunt bune pentru corpul nostru. Astfel, alegand produse bio oferim zilnic cele mai multe beneficii organismului nostru si nu numai.

Pe langa proprietatile sale curative, ceaiul cultivat in mod natural este, de asemenea, si o alternativa sanatoasa a cafelei. Prin urmare, consumatorii pot experimenta o mare diversitate de arome si gusturi de ceaiuri in forma lor cea mai pura.

Multi producatori au inteles astazi importanta majora a produselor bio si implicit a ceaiurilor cultivate organic, oferindu-le oamenilor tot mai mult sansa de a consuma produse naturale, lipsite de substante chimice. Unul dintre acestia este si http://www.bioportal.ro/, un site care ofera doritorilor diverse produse bio, de la ceai alb chinezesc si pana la ceai verde cu proprietati si intrebuintari multiple. Ceaiul verde, spre exemplu, insoteste adesea o masa si este foarte bun pentru digestie.

Prin alegerea ceaiurilor bio, nu numai ca ne mentinem sanatatea la parametri normali, dar oferim totodata si respectul nostru lucratorilor de pe plantatiile de ceai. Fermierii conventionali sunt expusi in mod direct produselor chimice periculoase si toxice si sunt afectati de o multitudine de simptome si boli legate de expunerea lor. Prin sprijinirea ceaiului bio nu avem grija doar de propria sanatate, ci si de mijloacele prin care traiesc miile de oameni care ne aduc ceaiuri de calitate in fiecare zi.

Cele mai ciudate intamplari din viata mea

In general am o viata tare plictisitoare. De cele mai multe ori chiar ma gandesc daca merita traita o astfel de viata insa exact cand ma intreb parca “poc” ma loveste de undeva si incepe distractia.

De pilda, cand ma gandeam ca ar fi timpul sa traiesc si eu ca omul care  merge incet spre 30 de ani, alaturi de o femeie cu capul pe umeri, iata ca am intalnit-o pe Margareta mea (cu drag ii zic asa dupa romanul Maestrul si Margareta) si iata ca acum sunt ca un om insurat.

Cand ma gandeam ca imi trebuie un loc de munca, iata ca un prieten bun si-a deschis o firma si m-a facut partener cu o parte din profit. Si tot asa. Acestea insa nu sunt intamplari ciudate. Sunt doar uimitoare. Caci, ma gandesc eu, la urma urmei viata iti cam da tot ceea ce ii ceri, insa toate la timpul potrivit. Iar cand ma gandeam ca mi se strica patul si abia mai putem dormi pe el, iata ca primi unul cadou, de la nu stiu ce matusa care face nu stiu ce pomana unui frate de-al ei decedat cu ceva vreme in urma. Nu cunosc traditiile, insa nu pot decat sa spun: multumesc destin si lume, ca v-ati amintit de mine.

Sfaturi pentru intretinerea corecta a unei piscine

In momentul de fata, numarul caselor care sunt amenajate cu piscina exterioara este in crestere. Tot mai multe familii se bucura de piscina in curte, insa putine sunt persoanele care stiu cum sa intretina corect o piscina. Intretinerea unei piscine trebuie sa se faca corect daca doriti sa va bucurati de ea pe termen lung.

Exista conditii de igiena care trebuie aplicate pentru ca durata de viata a unei piscine sa fie mult mai mare. In cele ce urmeaza va punem la dispozitie cateva sfaturi pentru intretinerea corecta a unei piscine, indiferent de sezon.

  1. O verificare riguroasa si periodica este un prim pas pentru o intretinere corecta a piscinei. Goliti toata apa si analizati in detaliu suprafata piscinei dumneavoastra. Este indicat sa faceti verificari primavara inainte de a venirea verii cand pisicina este utilizata zilnic si toamna cand pregatiti piscina pentru sezonul rece, cand nu este folosita deloc;
  2. Curatarea fundului piscinei de doua ori pe saptamana este o activitate de intretinere piscine pe care esti obligat sa o faci daca vrei sa te bucuri de o piscina curata si bine intretinuta. Aceasta etapa de curatare trebuie facuta cu produse chimice recomandate de fabricanti. Mare atentie la folosirea corecta a cantitatilor de produse de curatat;
  3. Verificati, o data pe saptamana ph-ul apei si asigurati-va ca acesta se incadreaza in intervalul 7, 2-7, 6. Prin aceasta verificare veti fi siguri ca nu veti avea probleme, precum iritarea ochilor si risipa clorului. Daca ph-ul nu se afla in parametrii normali, puteti folosi produse speciale pentru cresterea sau micsorarea lui;
  4. In cazul in care va confruntati cu problema apei de culoare verzuie, cauzata de prezenta algelor, se recomanda triplicarea cantitatii normale de clor. In cazul in care problema persista, se recomanda adaugarea unui produs special impotriva algelor;
  5. Culoare tulbure a apei poate fi cauzata de faptul ca pompa de piscina nu filtreaza corect apa sau de faptul ca nivelul clorolului si al Ph-ului nu este cel corect. Asigurati-va de functionarea corecta a acestor trei elemente.

Nu mai este mult pana cand se da startul sezonului piscinelor. Pregatiti-va din timp si aveti grija ca piscina dumneavoastra sa fie in stare deplina de functionare. Ar fi pacat sa nu va puteti bucura la maxim de aceasta odata cu venirea verii.

Ajutor de educatoare

Gradinita fetitei mele ofera posibilitatea parintilor sa participe la activitatile grupei. Practic sa fim educatori pentru o zi. De mult ma tot gandeam sa fac treab asta, dar nu am avut cu cine sa o las pe cea mica. Prin urmare, de cum a avut sotul timp sa stea cu L., am vorbit cu educatoarele si am stabilit de comun acord o zi, in care sa fiu si eu educatoare. I-am spus si fetitei mari, ca urmeaza sa stau cu ea la gradinita in ziua urmatoare. A fost tare bucuroasa ea, saraca avea impresia ca voi sta toata ziua cu ea, acolo.

Dimineata, am purces amandoua spre gradinita, povestind despre tot ce ii trecea fetitei mele prin capsorul ei frumos. Am ajuns la gradi, si am intrat in grupa.in prima faza, trebuie sa astepti sa se adune toti copiii, fiindca abia la ora 8, 8 si ceva se serveste micul dejun. Pana se aduna toti copiii, au activitate libera, fiecare se joaca in voie, sub stricta supraveghere a educatoarei. Se serveste micul dejun. Toti copiii isi aduna jucariile, si isi alege fiecare locul la masa. Mancarica din dimineata respectiva: panie cu unt si cascaval. Eu mi-am gasit un loc linistita, si urmaream sa vad ce fac piticii. Gaza mea a inceput sa comenteze de zor. Ca nu ii place casacavalul, ca nu ii e foame, ca vrea la baie. Am ignorat-o total. Intr-un final a fost musai sa manace si ea. Educatoarea a facut prezenta fix ca la scoala. Erau asa draguti cand ridicau mana. Dupa micul dejun  a urmat un respiro. Mersul la baie. Apoi s-au intalnit pe coridor cu ceilalti colegi, din celelalte grupe. Intrand in sala de grupa, s-a facut putina miscare, si apoi au inceput activitatea propriu zisa. Au vorbit despre anotimpuri. Toti se inghesuiau sa raspunda intrebarilor puse de educatoare. A urmat gustarea si din nou joaca.

Din pacate, eu a trebuit sa plec, insa timpul petrecut acolo, m-a facut sa-mi dau seama cat de speciali sunt copiii. Nu doar ai mei, ci toti copiii. Si cat respect merita educatoarele. Sa nu credeti ca pana atunci nu  le-am respectat, dar parca pana in acea zi, nu mi-am dat seama cat de mult muncesc.