Petreceri tematice cu dj pe masura

Un Dj Party este intotdeauna pregatit sa ia parte la activitati excentrice cat si sa faca fata la noi incercari, este deschis catre orice tip de teme si desigur ca vine si el cu sugestii menite sa iti faca o noapte de vis. Cum sa ai totusi cea mai reusita petrecere cu un buget cat de cat redus? 

Solutiile sunt foarte simple mai ales daca accesezi pagina de net partydj.ro, un site care iti ofera toate posibilitatile pentru a avea o noapte de neuitat alaturi de prieteni sau alaturi de familie ori colegi. In cazul in care achizitionezi un pachet complet de sonorizare si de lumini pentru nunta sau petrecere, atunci poti beneficia si de o reducere substantiala, de 50 de euro, iar preturile pentru un dj party nu sunt deloc de neglijat, insa calitatea oferita reprezinta totul. In functie de cat de mult esti dispus sa investesti, ai o serie de variante la dispozitie, incepand de la 100 de euro pana la 500 de euro. Dj-ii din echipa Partydj sunt persoane experimentate, care au o vasta cunoastere in ale muzicii si care au cele mai bune calitati ale unui om ce stie sa porneasca o distractie de pomina. In cazul in care doresti sa organizezi o petrecere tematica de amploare pe care toata lumea sa o tina minte atunci nu ezita sa apelezi la serviciile echipei noastre. 

Puteti beneficia de suport pentru deschideri de firme, pentru evenimente festive, pentru concerte, pentru zile onomastice, pentru nunti si pentru botezuri, cat si pentru banchete, fie ele de liceu, de absolvire a facultatii ori pentru reuniuni de gala. Clientii nostri sunt atat oameni dornici de distractie excentrica cat si oameni ce organizeaza evenimente mondene sau rafinate. Iar daca doresti o petrecere tematica atunci trebuie sa ne transmiti numai “culorile noptii” pe care vrei sa o organizezi si noi facem restul. 

Sut si gol!

Fotbal, meci, minge, antrenor, sut, gol...hmmm. Stiu foarte putine cuvinte despre acest subiect, cu toate ca este permanent prezent in viata noastra cea de toate zilele. Cuvinte gen “penalty, corner, etc” habar nu am ce semnifica si nici macar nu am avut cea mai mica curiozitate sa ma interesez despre acest subiect.Toate, dar absolut toate stirile sportive incep cu fotbalul....si tin aproximativ 30 de minute, dupa care, in 10 minute se mai prezinta si alte stiri din handbal, inot, etc. Asta nu ar fi problema majora in aceasta ecuatie. 

Problema este ca stirile despre fotbal...nu sunt de fapt despre fotbal....ci despre fotbalisti: ce a mai mancat Mutu, de la ce echipa a mai fost dat afara Tamas si aceste noutati fabuloase continua pentru o jumatate de ora. Sincer, nu am nervi, rabdare si timp sa ascult aceste bazaconii. Asa mi se par mie si este doar o parere personala. Se stie, in fotbal se fac cei mai multi bani, o gramada de fotbalisti sunt chiar draguti, manechinele se inghesuie la usa lor....dar, de aici pana la a intelege scopul si utilitatea unui joc in care o gramada de barbati alearga in jurul unei mingi si se chinuie timp de 2 ore sa marcheze cat mai multe goluri in poarta adversa...nu am inteles si nici nu voi putea intelege vreodata. Ok, sunt femeie, deci.....prin definitie nu prea are cum sa ma pasioneze un astfel de sport (cu toate ca sunt foarte multe femei care urmaresc acest sport - microbiste) dar eu sunt convinsa ca sunt multe alte sporturi mai interesante, mai practice, care iti dezvolta corpul si mintea intr-un mod destul de armonios...dar pana atunci, tot ce pot sa mai zic este atat...sut si gol!!!!!

Ce avantaje prezinta camerele de supraveghere

Atunci cand doriti sa va instalati un sistem de supraveghere in interiorul cladirii pe care o detineti sau la garaj ori la birou, cat si in diverse alte locuri, trebuie sa aveti in vedere inainte de toate avantajele unei astfel de investitii pentru a putea beneficia de pachetul complet.

Chiar daca majoritatea companiilor au si un paznic sau mai multi gardieni pentru paza si protectie, desigur niciun sistem complex de camere de supraveghere nu lipseste din incinta, deoarece acestea capteaza tot ceea ce ochiul uman nu poate capta. Avantajele camerelor de supraveghere sunt astfel mult mai diverse, iar in continuare vom discuta despre ele.

Un prim avantaj al camerelor de supraveghere este reprezentat de faptul ca este o investitie medie, de durata si de viitor. Atunci cand achizitionati o camera de securitate, chiar daca alegeti sa luati ceva mai scump si mai de calitate, veti avea aparatul pentru o buna perioada de timp. Nu necesita intretinere, deci investitia initiala este amortizata in scurt timp, nu necesita alte costuri mai ales daca vorbim despre o camera de supraveghere wireless.

Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca un sistem de securitate tehnologizat poate sa ofere mai multe detalii despre persoana in cauza, ce este vizata, ori care va patrunde prin efractie in casa. Daca aveti un caine de paza si el nu reuseste sa prinda hotul atunci, el nu va putea sa il recunoasca dupa fata, ori foarte slab dupa miros. Avantajul unei camere de supraveghere este ca ea va oferi detalii esentiale pentru prinderea faptasului.

Camerele de supraveghere reprezinta si un avantaj prin faptul ca ele pot fi camuflate. Astfel lumea nu va sti ca este supravegheata si veti putea sa vedeti cine este intr-adevar un om cinstit, asta daca vorbim despre locul de munca sau cine vrea sa va faca rau, daca vorbim despre intrarea prin efractie in casa dvs.

Cum poate practicarea sporturilor contribui la dezvoltarea copilului?

Copiii petrec majoritatea timpului lor zilnic la scoala, chiar daca sunt lipsiti de perioade pentru sport si distractie. Principalul motiv pentru aceasta este faptul ca nici scolile nu au suficiente facilitati pentru a organiza activitati sportive si nici managementul lor nu isi da seama de importanta unor activitati sportive si fizice. In scoli, timpul de pauza este de obicei la 10 la 15 minute. Copiii se pot juca fie cu prietenii sau lua masa de pranz in acest timp scurt. Ei nu au sesiuni de jocuri, acestea avand loc doar o data sau de doua ori pe saptamana. Chiar in acea zi, copiii nu pot practica sporturi deoarece de multe ori nu au baza materiala pentru acestea. Tot ce pot face este sa-si petreaca timpul fie cu invatarea pentru un test sau sa isi face temele. 

Profesorii si parintii pun accentul pe a face temele si invatarea pentru lectii dupa scoala. Exista doar cativa parinti si educatori care inteleg ca un copil ar trebui sa aiba un echilibru in rutina sa zilnica, si de a face timp pentru studii, jocuri si odihna corespunzatoare. Educatia nu este doar lectura, memorarea si temele scrise, aceasta este, de fapt, dezvoltarea personalitatii cuiva. Importanta sportului si jocurilor nu ar trebui sa fie neglijat, atunci cand vine vorba de educarea copiilor si adolescentilor. Sportul contribuie la dezvoltarea fizica, emotionala si psihologica a copilului.
Sportul este important pentru o viata sanatoasa, asa cum a spus Hipocrate " Sportul pastreaza sanatatea." Iata ce beneficii se pot obtine cu jocuri si activitatea fizica.
Sportul reduce tesutul adipos din organism, controleaza greutatea corpului, previne bolile cardiovasculare si obezitatea. Jocurile in aer liber sporesc rezistenta, flexibilitatea, imbunatatesc echilibrul precum si intaresc oasele si muschii.
Sportul ajuta la dezvoltarea mai buna la coordonarea mana-ochi si miscarea rapida a picioarelor. Acesta reduc riscurile de producere a ranilor si grabesc recuperarea si vindecarea .
 
Copiii care fac sport sunt mai putin probabil sa sufere mai tarziu de artrita si diabet decat colegii lor care nu exerseaza sau joaca. Sportul are un rol esential in dezvoltarea psihica a copilului. Este un fapt dovedit ca o minte sanatoasa rezida intr-un corp sanatos. Sportul face bine atat punct de vedere fizic si mental. Potrivit unui studiu, copiii care fac sport au rezultate mai bune in studiile lor academice. Implicarea in activitati fizice imbunatateste concentrarea si permite mintii sa se concentreze in mod corespunzator. Acest lucru ii ajuta pe elevi in studiile lor. Ei pot intelege si invata mai eficient si rapid decat cei care nu fac sport. Pe langa aceasta, sportul invata copiii, de asemenea, abilitatile de rezolvare a problemelor si le permite sa stabileasca si atinge scopurile.

Idei ultra moderne pentru meniul de la petrecerea de botez

Restaurantele care organizeaza petreceri de botez le propun tinerilor parinti diverse idei de servire a mancarii si de preparare. Acestea sunt intampinate cu entuziasm de catre tinerii care tocmai sarbatoresc noul membru al familiei.

Stilul familial, de a trece vasele cu mancare din mana in mana, in timp ce se vorbeste si se socializeaza foarte mult, nu avea cum sa lipseasca dintre propunerile restaurante botez. Se mizeaza pe interactivitate, ca o incercarea de a uita socializarea impersonala din mediul online care a cuprins intreaga lume.

Dulciurile in miniatura sunt si ele prezente in meniuri, cu cat mai dulci si mai mici cu atat mai bine.

Asa-numitele “alimente de consolare” incep sa prinda radacini si in farfuriile din restaurante botez romanesti. Astfel ca dupa miezul noptii incep sa circule gustari sub forma de clatite cu gem sau briose de ciocolata.

Cateringul pe roti, sub forma camioanelor cu mancare, este un alt element foarte popular inclus in oferta de restaurante botez care organizeaza petreceri in aer liber. Functioneaza pe principiul: apare camionul, se da startul petrecerii la gratar. Tot mobile pot fi si gogosile, inghetata, pizza, etc. Aerul racoritor al noptii va aduce un nou suflu petrecerii, iar mancarea va reprezenta “carburantul” pentru restul orelor de petrecere.

Mancarea sanatoasa, BIO nu avea cum sa lipseasca de la un eveniment atat de important. In masura in care locatia unui restaurant botez permite, romanii isi doresc sa aiba in farfurie produse de sezon, cat mai proaspete, aduse direct de la fermierii si folosesc produse proaspete de sezon, mancarea servita fiind cat mai usoara. De asemenea, trebuie sa contina cel putin 3 legume.

In ce priveste desertul, multe restaurante botez mizeaza pe crearea unui tort de din briose, care arata spectaculos.

Cu asemenea propuneri, este greu sa rezisti tentatiilor aduse de numeroasele restaurante botez. Daca iti plac ideile lor dar nu esti pe deplin convins, te poti inspira din ele si le poti adapta. Indiferent de alegerea unei idei propuse de un restaurant botez, tema unei petreceri bazata pe naturalete, sanatate si interactivitate, la care se pune accentul pe conceptul de familie, in sens traditional, este binevenita.

Gaudeamus igitur!

Emotie-emotie puternica, sincera, profunda. Asta a fost joi in sufletele tuturor elevilor Colegiului National ,,Radu Negru” din clasa a VIII-a  care au incheiat o perioada speciala, frumoasa, care i-a ajutat sa se maturizeze si sa-si formeze caracterul si personalitatea. Au absolvit scoala generala, au parasit cu dor si nostalgie in suflet locul unde au petrecut opt ani memorabili.
       
Festivitatea de absolvire a inceput la ora 9:30. Atmosfera era incarcata de gandurile enigmatice ale elevilor, de ultimele lor clipe petrecute in scoala generala si puteai simti cum lacrimile lor iti fac tot corpul  sa tresara. Unii se gandeau la drumul pe care urmeaza sa paseasca-liceul-, altii isi aduceau aminte de toate nazbatiile pe care le-au facut de-a lungul anilor, iar unii dintre ei pur si simplu se bucurau de ultimele clipe din generala pe care le petreceau cu prietenii si colegii lor.

Dupa ce directorii institutiei le-au urat succes in viata elevilor si multa bafta pe drumul pe care l-au ales, a urmat ca seful de promotie, un baiat de aceasta data, sa tina un discurs emotionant. Intrebat cum se simte dupa festivitate, in calitate de cel mai bun elev al promotiei 2012-2013, acesta a spus ca ,, Emotiile au fost coplesitoare, dar le-am transformat in unele constructive, amplificandu-se in momentul sustinerii discursului. Tin sa multumesc profesorilor, parintilor si colegilor, sau mai bine spus prietenilor mei, pentru toata sustinere adusa. Am ramas cu o amintire foarte placuta de pe urma acestei festivitati, care, pentru mine, a fost una perfecta.”. Un alt moment remarcabil si foarte deosebit a fost predarea stafetei claselor a VII-a, acestia primind Cheia Scolii, aceasta simbolizand continuitatea si legatura puternica dintre generatii.
      
Ceremonia s-a incheiat intr-un mod apoteotic, absolventii cantand o melodie care descria tot ceea ce simteau ei(Vama Veche-Epilog). Apoi, cu totii s-au indreptat pentru ultima oara spre sala de clasa, acolo unde au petrecut cateva momente cu dirigintele lor. Pentru a incununa aceasta zi de neuitat, dupa amiaza a avut loc banchetul, o alta traditie a CNRN. Noi le uram absolventilor sa aiba parte de multa sanatate, sa se bucure cat mai mult de perioada adolescentei si sa descopere minunile vietii in fiecare zi.

Cu boiler sau fara boiler

Una dintre problemele principale intr-o locuinta nou construita este apa calda. Daca noua constructie este amplasata intr-o zona urbana sau rurala in care exista retea de apa si canalizare, nu exista nicio problema in acest sens, caci casa va fi deservita de aceasta retea in urma racordarii, iar apa calda si rece va fi furnizata non stop din punctele de distributie. 

Daca, in schimb, asa cum se intampla in majoritatea zonelor rezidentiale construite in prezent in proximitatea marilor orase, alimentarea cu apa a locuintei se va face din surse proprii, respectiv put. In acest caz, apa calda menajera la fel ca si cea necesara pentru incalzirea caloriferelor se va face pe baza de centrala termica si/sau boiler. In cazul centralelor termice pe gaz lucrurile stau foarte simplu, acestea putand fi folosite in egala masura atat pentru producerea de caldura cat si pentru producerea apei calde menajere, la flux continuu, fara intreruperi si fara niciun fel de neplaceri. Cu alte cuvinte, confort maxim. Pe de alta parte, centralele pe combustibil solid – lemn sau peleti –la fel ca si centralele pe curent electric au nevoie si de un boiler, pentru a incalzi apa menajera. Altfel spus, centralele pe curent si pe lemne fac caldura in casa, iar boilerul va face apa calda. Capacitatea pe care centrala termica, dar si boilerul vor trebui sa le aiba astfel incat sa acopere intregul necesarar al unei case, trebuie gandite alaturi de inginerul de instalatii, dupa formule standard. 

Odata calculate necesitatile locuintei, la centraleieftine.ro veti gasi cea mai buna si cea mai variata oferta de centraleieftine dar si de boilere. Mare atentie la calculul capacitatilor atat pentru centrala cat si pentru boiler: o centrala mai mica decat necesarul va consuma mult conbustibil, in timp ce un boiler de o capacitate inferioara celei necesare va crea un disconfort major, mai ales daca sunt mai multi locatari in casa.

Ce as face in ultima zi pe pamant

De multe ori m-am gandit ca as vrea sa apuc sfarsitul, dar sfarsitul sfarsitului, cel mare, ca sa vad sie u cum se duce totul de rapa. Cand eram ami mica ma gandeam mereu seara ca a doua zie ultima zi pe care o voi trai pe pamant si visam noaptea ce faceam eu in ultima mea zi pe Terra. Erau doar visele copilariei, adica ceva de genul: mancam multa ciocolata, ieseam cu mama la plimbare, ma dadea in toate masinutele posibile, calaream un cal, mergeam cu bicicleta si altele.

Acum sincer, ma gandesc de multe ori ce as face eu daca maine ar fi ultima zi pe Pamant, a mea si a tuturor celor pe care ii cunosc. Cred ca as intra intr-o depresie groaznica, cred ca as plange in prima faza si m-as gandi la toate lucrurile pe care le am in plan pentru viata asta si pe care nu le voi mai putea avea niciodata.

Am vazut de curand un film - Knowing, e de prin 2009 si se pare ca acolo o fata stia ca vine sfarsitul lumii, s-a sinucis ca nu suporta ideea si apoi peste cativa ani alti doi copii mici au avut revelatii. Ma gandeam la filmul ala, ca daca ar fi finalul lumii prin foc, eu chiar ca as bea ceva tare inainte sa ma cuprinda flacarile. Dar speram sa nu il prindem asa poate o sa fie mai apocaliptic, poate o sa ploua cu gheata si cu foc in acelasi timp ca sa ne putem alege moartea.

Ideea e ca eu daca as sti ca maine e finalul lumii, in prima faza as ramane blocata asa cum am zis, iar apoi mi-as lua repede iubitul de mana si am fugi. Am fugi ca sa putem sa ii vedem pe toti, sa ii imbratisam si sa ne luam ramas bun, pana dincolo. As fugi ca apoi dupa ce mi-am vazut pentru ultima data semenii, sa ajung intr-o padure, sa facem un foc mic, sa bem o cafea si sa asteptam asa linistiti sa vina.

M-am mai gandit de multe ori si ca as manca mult inainte asta ca sa nu mor cu burta goala, era o gluma de-a mea. Dar cred ca numai la mancare nu ma gandesc eu atunci. Cert e ca mi-as face o salata cu de toate adica un fel de salata beof insa si cu ciuperci si cu usturoi, si alte verdeturi, si mi-as pune si o sticla de Jagger langa mine. Dar nu singura, sa nu mor singura, si as vrea macar sa vina asa dintr-o data daca tot vine. Sa nu simt nimic. Eu nu am regrete pentru nimic. Oamenii cu care m-am certat sau cel putin cu care nu mai vorbesc, nu mai sunt prieteni pentru ca nu trebuiau sa fie de la bun inceput. deci nu trebuei sa imi cer iertare la nimeni ci doar sa imi iau ramas bun.

Voi ce ati face daca maine ar fi ultima zi pe pamant?

Taxa auto in 2014

Anul 2014 aduce o taxa auto mai mica cu 1,63% fata de anul trecut, acest lucru datorandu-se OUG nr. 9/2013 care prevede ca valoarea in lei a timbrului de mediu se calculeaza in functie de cursul de schimb al monedei euro stabilit pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent. Astfel, cursul de schimb euro-leu pentru timbrul de mediu in 2014 se calculeaza la valoarea de 4,4485 lei pentru un euro, curs publicat de Banca Centrala Europeana la data de 01.10.2013.
Cursul stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie 2012 valabil pentru anul 2013 a fost de 4,5223 lei pentru un euro, rezultand o diferenta de 1,63 procente.

Cand se plateste taxa de mediu

OUG nr. 9/2013 stabileste ca timbrul de mediu se plateste o singura data in urmatoarele situatii:
  • la inmatricularea pentru prima data a unui autovehicul in Romania.
  • la reintroducerea unui autovehicul in parcul auto national numai in cazul in care valoarea taxei de timbru a fost restituita proprietarului la scoterea acestuia din parcul auto national.
  • in cazul autovehiculelor rulate pentru care nu a fost achitata nici un fel de taxa auto (poluare, inmatriculare, taxa de timbru). Aceasta taxa se va aplica la prima transcriere a dreptului de proprietate.
  • in cazul autovehiculelor pentru care instanta de judecata a dispus restituirea taxei (poluare, inmatriculare, timbru de mediu) sau inmatricularea acestora fara a se plati vreo taxa. Si in acest caz, timbrul de mediu se va incasa la prima transcriere a dreptului de proprietate.
Conform unui comunicat al Ministerului Mediului, pentru masinile echipate cu motoare Euro 6, hibride si electrice nu trebuie sa se plateasca timbrul de mediu, iar pentru cele cu Euro 5 cotele raman aceleasi, cursul valutar fiind singurul care va face diferenta.
ANAF a stabilit ca va calcula valoarea timbrului de mediu si va emite decizia cu stabilirea sumei de plata in cel mult doua zile lucratoare de la data depunerii complete a documentatiei necesare, exceptie facand autovehiculele cumparate in leasing pentru care termenul este de cinci zile lucratoare.

Cum se calculeaza valoarea timbrului de mediu

In cazul autovehiculelor echipate cu motoare Euro 3, Euro 4 si Euro 5 se tine cont de valoarea emisiilor de CO2 in proportie de 100%, iar taxa auto se calculeaza in felul urmator: nivelul emisiilor CO2 inmultit cu valoarea in euro a fiecarui gram si cu cota de reducere aplicata in functie de vechimea autovehiculului.
In cazul autovehiculelor echipate cu motoare non-euro, Euro 1 si Euro 2, formula de calcul ramane aceeasi: capacitatea cilindrica inmultita cu 4, din care se scade cota de reducere in functie de vechimea masinii.
Calculatoare de taxa auto de gasesc pe site-uri specializate de genul www.odat.ro, site-uri pe care orice detinator de autovehicul isi poate calcula suma ce trebuie platita pentru masina pe care o detine.

Bitcoin, moneda internetului

Internetul isi inventeaza o noua moneda. Aceasta se va numi `bitcoin`. Cel care a inventat acesta noua moneda electronica este japonezul  Satoshi Nakamoto.

Moneda valoreaza in prezent 70 de dolari si iti permite sa trimiti bani oriunde in lume fara restrictii, anonim, pentru mai putin de un cent pentru fiecare tranzactie efectuata, declara Mihai Alisie, redactor sef al revistei BitcoinMagazine.com.

Moneda poate fi folosita atat in serviciile online, cat si in achizitionarea de bunuri si servicii reale. Acum cateva saptamani, americanul Taylor More din Florida si-a pus casa la vanzare cu  pretul de 5.521 de bitcoini.

Moneda a cunoscut, in ultima perioada, o crestere foarte mare a valorii. In timp ce in urmă cu un an, valoarea era de aproape cinci dolari, valoarea actuala este de 70 de dolari. Lucrul acesta s-a intamplat ca urmare a destabilizării monedelor traditionale, dar si pe fondul tensiunilor financiare resimtite la nivel mondial. In plus, valoarea ei depinde de numarul de utilizatori.

Cele mai mari critici care i se aduc monedei digitale este anonimitatea transferurilor, care facilitează spalarea de bani sau traficul de droguri. In aceste conditii, guvernul american a decis sa puna monedele virtuale sub aceleasi legi sub care opereaza si serviciile de transfer bancar precum Western Union.

Astfel, utilizatorii bitcoin vor fi nevoiti sa declare atunci cand tranzactiile lor depasesc suma de 10.000 de dolari si dezvoltatorii serviciului vor trebui sa se alinieze unor standarde de contabilitate.