Sperante de suporter

Numai cinci luni ne mai despart de Mondialul din Brazilia, turneul final la care Romania nu a mai reusit sa se califice, in ciuda eforturilor echipei si a sperantelor zadarnice ale suporterilor. Adevarul despre fotbal in Romania este ca oricat am incerca sa ne mintim si sa ne amagim, nici echipa nationala si nici echipele din campionatul intern nu mai au valoarea pe care o aveau odinioara, atunci cand suporterii si fanii de pretutindeni ai nationalei scandau “Hai Romania” atat din tribunele campionatelor mondiale cat si din tribunele europenelor.

Este greu de crezut ca la felul in care evolueaza acum selectionata lui Piturca si la felul in care este ea condusa, directionata (si intre noi fie vorba si alcatuita…) fotbalistii romani vor mai reusi vreodata sa dea suporterilor emotiile si fericirea pe care le-o ofereau in urma cu zece ani, atunci cand intreaga suflare ar fi fost in stare sa iasa in strada si sa felicite nationala pentru succese incredibile. Astazi, tot ce mai putem face este sa stam comod in fata televizorului si sa ne gandim oare ce s-ar fi intamplat daca bateam Grecia, oare ce s-ar fi intamplat daca am fi jucat mai bine pana sa ajungem la baraj, oare ce ar fi fost daca am fi fost noi cei care ar fi plecat la Rio? Oare ce ar fi fost daca selectionata Romaniei ar fi fost in stare sa ne faca sa ne radem iar cu totii in cap, sa ne vopsim blond alaturi de ei sau sa ne pictam tricolorul pe fata?

Astazi tot ce mai putem face este sa urmarim din fata televizorului meciurile Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, si poate din nou sa speram intr-o calificare la Europenele din 2016 din Franta. Pana la Mondialul din 2018 mai e cale lunga si cu siguranta ne vom impiedica din nou si vom rata startul, dar macar de un European… parca tot mai sunt sperante…

Prima bicicleta

Imi amintesc foarte putin de prima bicicleta pe care am avut-o. Stiu ca era de fapt o tricicleta din aceea cu roti ajutatoare si mai stiu ca nu era deloc Pegas-ul acela frumos, verde sau rosu, pe care il vedeam la prietenii de varsta mea in copilarie. Mai stiu ca nu era o tricicleta noua, pentru ca avea o sa din blanita sau plus, nu mai retin exact, care era initial bej, dar care atunci cand mi-a adus-o tata parea murdara. 

Stiu ca am fost dezamagita si nu intelegeam de ce nu pot avea si eu ce aveau prietenii mei. Am plans si imi amintesc ca nu a fost o zi prea placuta, insa in cele din urma am iesit cu bicicleta pe-afara, cu tata, care ma ajuta sa ma tin pe ea. Pentru ca nu era la fel ca a prietenilor mei eu ma simteam altfel, dar nu in sensul bun, ci diferit in sens rau (am uitat sa spun ca si in copilaria mai mica, atunci cand toti vecinii de la bloc aveau sanii obisnuite, din lemn, eu aveam un bob galben din plastic, care li se parea alor mei mai dragut si mai comod, desi nu era genul de sanie cu care sa ma pot distra alaturi de prieteni pe derdelus…). Cu toate astea, copiilor de la bloc le-a placut bicicleta mea si m-am simtit si eu mai bine vazand aprecierea lor. Una peste alta, am acceptat tricicleta si am acceptat sa ma plimb cu ea cateva ture in jurul blocului, insa niciodata nu am considerat-o a mea si niciodata nu am reusit sa o transform intr-o “jucarie” cu care sa ies cu placere afara. Ca atare, la foarte putin timp dupa, tata a dat-o inapoi celui de la care o imprumutase probabil sau cumparase la un pret mai mic (nici acum nu ii stiu povestea exacta, pentru ca am urat-o…). Dupa care a venit anul cu revolutia, lucrurile incepusera sa mearga foarte prost, nimeni nu se mai gandea la biciclete si la distractii pentru copii, apoi parintii mei au divortat, in goana anilor eu am crescut si nu am mai avut nicio bicicleta.

Pana la 18 ani, cand mi-am luat prima mea bicicleta (de fapt, a fost un cadou) pe care am iubit-o, cinstit-o si adorat-o si pe care o coboram si o urcam in brate in fiecare zi de la etajul trei si cu care mergeam oriunde, de la cursuri, la serviciu, in Herastrau sau la o bere cu prietenii.

Ce contin eliquidele?

Lichidul pentru tigarile electronice reprezinta probabil cel mai important aspect pentru vaperi. Lichidul este ceea ce vaperii inhaleaza atunci cand isi aprind tigara electronica, dupa ce acesta a fost transformat in vapori cu ajutorul unor substante anume, fie ca este vorba despre propilenglicol sau despre glicerina vegetala. 

Dar daca ar fi sa o luam pas cu pas, iata care sunt cele trei elemente importante la care ne rerferim atunci cand vorbim despre compozitie lichid tigara electronica. Prima si cea mai importanta este baza elichidului si anume substanta care il transforma in vapori: acesta este de doua tipuri - propilenglicol si glicerina vegetala - si in general vaperii si-au cam facut alegerile atunci cand vine vorba despe aceste substante (in timp ce una confera mai multi vapori – glicerina vegetala, cealalta promite un throat hit mai puternic); cel de-al doilea element este nicotina (desi exista si elichide care nu contin nicotina, dar probabil ca acestea nu vor fi alese decat intr-un moment ceva mai tarziu de catre cei care incearca sa renunte la fumat cu ajutorul tigarii electronice); cel de-al treilea element este aroma, cea care confera un gust mai bun tigarii electronice si care face experienta vapatului mai speciala si diferita de cea pe care o confera tigara obisnuita. Aceasta este in general compozitia elichidelor standard care vin ambalate si sigilate in sticlute, dar al caror nivel de nicotina poate varia, in functie de dorintele vaperilor. 

De asemenea, pentru cunoscatori sau pentru cei care deja au ceva experienta in ceea ce priveste utilizarea tigarii electronice exista si elichide care pot fi preparate chiar de catre utilizatori (acestea sunt cunoscute drept elichide DIY, o prescurtare a sintagmei din limba engleza Do It Yourself). Aceasta implica faptul ca fiecare vaper isi poate prepara elichidul asa cum isi doreste, cu cantitatea de nicotina de care are nevoie, scazand-o sau crescand-o in functie de necesitati, cu aroma sau mixul de arome dorit.

Tehnologia – o modalitate sigura de a ramane conectati la realitate

Cand deschideti browser-ul de internet, pagina de start este cea care se deschide automat. De obicei este un motor de cautare sau client de e-mail, dar puteti face orice alegere. Daca ati gasit un site de stiri independent care se potriveste nevoilor dvs., incercati sa il setati ca pagina de start. O alta optiune este de a folosi una dintre primele pagini personalizate ale furnizorilor de webmail populari. Puteti incarca asta cu stiri (diferite subiecte), cotatii bursiere si chiar mai mult. Acestea pot fi cele mai convenabile si eficiente idei pentru a fi informat, fara a fi bombardati cu informatii de care nu va pasa.

Nu evitati aplicatiile smartphone si tableta care furnizeaza fluxuri de stiri. Ca si sugestiile anterioare, capacitatea de a personaliza este cheia. Unul dintre modurile populare de a fi conectat  acum este " Flipbook ". Aceasta aplicatie creeaza o revista digitala personalizata pentru dvs, articolele sunt scurte si veti vedea doar subiectele pe care le selectati. Cererea este simpla, mai placuta si mare pentru derularea rapida prin titlurile de top.

Aceasta este o optiune mare, dar ar putea sa ia un pic mai mult timp pentru cercetare din partea dumneavoastra. Twitter este mare, deoarece este concis prin natura sa. Un dezavantaj este ca este dificil de a personaliza astfel incat va trebui sa fiti selectiv in ceea ce urmeaza.

Cred ca veti fi placut surprins de modul in care actualizarile clare la radiourile de stiri se fac in fiecare ora. O alta optiune de ascultare este faptul ca multe agentii de media fac raportarea lor punand la dispozitie un format podcast. Daca aveti un set cu casca Bluetooth, puteti asculta printr-un dispozitiv compatibil in timp ce va ocupati de alte treburi acasa sau la serviciu.

Exista cateva modalitati bune pe care le puteti obtine in continuare pentru stimularea audio-vizuala cand nene de uitam la stiri. Incercati sa vizualizati clipuri video online pentru a obtine o versiune mai scurta a fiecarei povesti . Puteti inregistra intotdeauna ce va intereseaza. De exemplu, utilizati televizorul din camera dumneavoastra in timp ce va pregatiti sau va uitati in bucatarie cu ajutorul unui suport de perete pentru tableta sau smartphone .

Speram ca acest lucru v-a dat cateva idei noi pentru a incerca sa fiti la curent cu evenimente nationale si mondiale. Daca este asa, sa fiti sigur sa impartasiti ceea ce a functionat pentru dvs cu alte persoane ocupate.

Invitatiile speciale

Un trend deosebit in ceea ce priveste invitatiile de nunta atrage atentia in ultimii ani. Este vorba despre invitatii mai speciale, departe de forma clasica de card sau felicitare, de dantelarii sau stantari. Invitatiile sub forma de cutie, care lasa invitatului senzatia ca descopera un cadou important arata superb, sunt speciale si lasa impresia ca au fost destul de scumpe. Insa, atentie in alegerea acestui tip de invitatii nunta daca nu doriti sa speriati invitatii!

Totul tine de lista de invitati pe care ii asteptati la nunta si de standardele si stilul de viata pe care stiti ca acestia il au. Daca nunta pe care o organizati se bazeaza pe cateva zeci de invitati care nu locuiesc in mediul urban si care nu stiu foarte multe despre nuntile bucurestene, ii puteti speria cu invitatii foarte sofisticate si sa creada ca este un eveniment cu mare staif, la care nu isi permit sa participe. De asemenea, daca nunta nu este una cu buget mare, nu investiti in invitatii de acest gen, care in general sunt mai scumpe, pentru ca veti crea alte asteptari celor care accepta invitatia. In plus, va puteti trezi ca impuneti un dress code foarte formal, desi faceti nunta intr-un restaurant rustic, doar pentru ca v-au placut invitatiile extrem de elegante. Intotdeauna, regula de baza in alegerea invitatilor este adecvarea la tema nuntii, si integrarea in conceptul general.

Nu puteti alege invitatii foarte scumpe si elegante – de tipul cutie, cufar, cutie de bijuterii – daca in invitatie mentionati o locatie mai putin pretentioasa sau daca mentionati ca tinuta nu este obligatorie. Dimpotriva, daca restaurantul ales este unul tip salon de bal, cu candelabre si mocheta luxoasa, cu fete de masa din brocart si decoruri fastuoase, sunt ideale invitatiile elegante, iar cele tip cutie sau cufar sunt cu atat mai speciale cu cat nu sunt folosite de foarte multe perechi.

Sfaturi universal valabile in relatiile cu barbatii si angajatorii

In urma experientelor din campul angajarii si al dragostei la care am ajuns eu si prietenele mele, am observat ca intre barbati si angajatori exista cateva asemanari. Din care am pus pe blog cateva "instructiuni de utilizare" general valabile:
  •     Fara exclusivitate inainte de semnarea contractului! Timpul tau este pretios si merita sa-l "irosesti" doar atunci cand stii ca ai un viitor intr-o anumita firma sau langa un anume barbat. Tocmai ai terminat un interviu de angajare iar evaluatorul te intreaba usor iritat daca ai de gand sa accepti sau nu si iti pune contractul in fata? Raspunde-i negativ!
  •     Desi la prima vedere pare un lucru bun, graba angajatorului poate ascunde nu doar o nevoie clara si acuta de personal, ci numeroase dezavantaje (sau chiar ilegalitati grave) care vor iesi la iveala in curand. In special daca ai si alte oferte de angajare, roaga-l pe evaluator sa-ti acorde putin timp de "decizie". Daca refuza, zambeste-i si fii sigura ca te-ai salvat de un calvar!
  •     In ce priveste barbatii din viata ta, exclusivitatea se obtine greu si implica un contract. De casatorie, nu prenuptial. Nu te lasa sedusa de vorbele dulci soptite in fata paharului cu lichid inmiresmat, fiindca maine alta tipa va auzi exact aceleasi cuvinte. Bucura-te de statutul de single si cunoaste mai multi amorezi - cel care te merita va sti cum sa iti semnaleze asta clar si raspicat!
  •     Prezumtia de vinovatie. Pana reusesti sa faci primele cercetari, fii retinuta in relatiile tale profesionale si personale. Acorda noilor cunostiinte prezumtia de vinovatie, din oficiu, apoi lasa-i sa iti demonstreze ca ai gresit si ca sunt nevinovati. Satisfactia ta va fi mare atunci cand noii sefi sau noul iubit se vor dovedi adevarate modele de corectitudine. Daca nu ma crezi, gandeste-te cum te vei simti daca descoperi ceva neplacut despre "ingerasii" de langa tine. A durut, nu?
  •     Cauta si cerceteaza!
  •     Stiu ca asta va darama orice ruine ale romantismului, dar imediat ce aflii numele unui tip sau al unei firme, incepe repede munca de cercetare! Controversatul Zuckenberg si alti tipi destepti ne-au pus pe tava minunatele instrumente de cercetare din varful patului numite si social networking sites. Ele ne ajuta sa aflam imediat daca viitorul angajator este intr-o "mica" insolventa sau daca tipul cu corp misto intalnit ieri nu cumva are si o sotie cu corp misto, pe care a "uitat" sa o mentioneze. Nu te sfii sa abuzezi si sa scotocesti toate colturile Google Search-ului inainte de a le acorda credit persoanelor noi din viata ta! Decat sa crezi si sa te cerceteze altii, mai bine nu crede si cerceteaza tu, ca sa stai linistita pe urma.
  •     Extra tip: daca nu gasesti informatii despre viitorul angajator sau despre noul tau pretendent, poate ca nu e semn bun! Fii precauta si incearca sa aflii mai multe detalii sau fugi cat mai departe fiindca cineva are ceva de ascuns!
  •     Trecutul lor conteaza! Te-ai lovit vreodata de minunatele cuvinte "nu ma intereseaza ce ai facut in trecut"? Atunci cand vin din partea unui angajator esti intr-o situatie 50-50: ori conteaza doar ceea ce stii acum sa faci ci nu studiile si fostele locuri de munca, ori in spatele postului scos la concurs se ascunde altceva, unde nu ai nevoie de competente prea multe, daca ma intelegi... Atunci cand ti-ai facut temele inainte, vei sti in ce caz te afli, iar daca nu, mizeaza pe intuitie.
  •     In ce priveste relatiile, este corect sa te intereseze doar prezentul, dar daca scumpul tau proaspat sot te anunta ca nu puteti merge in luna de miere in insulele Canare fiindca are de platit pensia alimentara? Parca ai fi preferat sa stii dinainte de casatorie ca esti mama vitrega, nu-i asa? Ce nu stii azi, te va deranja maine!
  •     Graba strica tot!
  •     Ca tot vorbeam la inceputul articolului de graba, in doze mici este dezirabila, fiindca nimanui nu ii place sa astepte saptamani intregi pentru a fi contactat de catre angajator. Cu atat mai putin vrei sa te gandesti de ce nu te suna dl. X dupa o saptamana de la ultima intalnire! Traim intr-o era a comunicatiei, a socializarii virtuale, in care scuza "nu am reusit sa te gasesc" a ramas oloaga, ba chiar nu mai are nici un membru intreg!
  •     Dar nu lua decizii in graba, ci asteapta sa vezi ce alte oferte mai apar in urmatoarele doua- trei zile, timp in care este posibil sa te razgandesti cu privire la viitorul tau.
  •     Haina face viitorul relatiei! Atunci cand te duci la un interviu vrei sa fii perceputa ca o profesionista: serioasa, competenta, moderna si creativa. Imbraca-te adecvat postului pe care vrei sa-l obtii. Daca ai indoieli, cauta imagini cu persoane care lucreaza in acelasi mediu si fa-ti o idee despre cum ar trebui sa arate tinuta ideala.
  •     Ca si la intalniri, un decolteu generos sau o fusta scurta te vor face sa te remarci, dar nu in directia pe care o vrei. Concret, daca evaluatorul este barbat, va fi tentat sa iti admire calitatile fizice, in loc sa asculte ce ai de spus. Tip: evita sa porti fusta la prima intalnire/interviu.  vei face o impresie mai buna in fata evaluatorului.

Acestea fiind spuse, succes fetelor!

*Pamflet de insotit cafeaua de dimineata - desi exista cativa samburei de adevar, nu transformati lista de sus intr-un ghid de supravietuire!