Lectii de la tara

Astazi a fost o zi plina de lucruri interesante si am invatat multe aspecte ale vietii de la tara. Este bine si frumos sa ai pe masa numai alimente bio, insa acest lucru are in spate multa, multa munca.

Mi-am inceput ziua prin a sadi salata in pamantul umed si proaspat sapat. Planta se sadeste toamna, pentru ca odata instaurata primavara timpurie sa rasara si in urmatoarea luna sa fie buna de mancat. Cui nu ii place salata verde asortata cu ulei de masline, cu otet, zahar si sare? Ideal ar fi ca peste toate acestea sa fie rasa branza proaspata, de la vaca pe care o cresti chiat tu. In felul acesta te feresti de chimicalele care se gasesc din plin pe raftul din supermarket.

Dupa ce am terminat de sadit salata, am plantat ceapa, care nu se va manca la primavara, ci chiar in anul acesta daca vremea este favorabila. Frunzele verzi si aromate ce vor rasari din bulbi se pot asezona la diferite mancaruri.

Dupa cum am spus mai sus, este bine daca poti avea grija de o vaca, pentru ca acest lucru are beneficiile lui, desi trebuie sa muncesti. Astazi am fost la camp, pentru a muta vaca din cand in cand, ca sa manance iarba cat mai buna si din diferite locuri. La lasarea intunericului, am fost dupa ea, ca sa o aduc in grajd. Este o mare bucurie sa poti manca branza proaspata sau sa bei laptele de vaca abia muls.

Nu este usor sa traiesti la tara, dar cu siguranta mancarea este mult mai sanatoasa si gustoasa!

Google AdWords – anunturi la indemana in online

Publicitatea in mediul online este ultimul trend in materie de promovare, si nu numai pentru ca este cool, ci mai ales pentru ca este extrem de utila. Cum internetul are de la an la an tot mai multi useri este firesc pentru orice companie, firma, site, magazin online, care vrea sa fie profitabil, sa realizeze ca are nevoie si de promovare in mediul online. Putem vorbi despre promovarea pe retelele de socializare, despre promovarea prin mail marketing sau despre promovarea cu ajutorul optimizarii pentru motoarele de cautare, sau despre orice alte metode de promovare online ce nu implica un buget special. Pe de alta parte, insa, putem vorbi si despre promovarea prin intermediul unui alt gen de anunturi: anunturile sponsorizate, adaugate prin Google Adwords, in paginile cu rezultatele cautarilor organice pe Google ale utilizatorilor de internet.

Anunturile Adwords sunt anunturi ce apar in partea de sus sau de jos a ecranului, evidentiate pe un fond specific de culoare (roz), cu ajutorul cuvintelor cheie inserate. Anunturile publicate prin Google AdWords nu il costa nimic pe cel al carui link este afisat, decat atunci cand utilizatorii dau click pe respectivul link (Pay Per Click - PPC).

Mai mult decat companiile care isi desfasoara activitatea in mod clasic sau decat obisnuitele restaurante, pub-uri, librarii, magazine clasice, etc, au de castigat de pe urma anunturilor publicate pe Google Adwords magazinele online, cele care isi desfasoara activitatea strict pe internet si pentru care un click are sanse mult mai mari de a se traduce intr-un potential client, care sa si aduca profit firmei. Altminteri, pentru un magazin clasic, o reclama pe AdWords care va conduce in pagina sa de web nu inseamna neaparat un client active, cat mai mult un plus de notorietate care nu se traduce imedat in castig financiar. De asemenea, Google AdWords este o solutie optima si pentru blog-urile sau site-urile pentru care traficul se traduce in castiguri financiare.

Zodia Berbec

Zodia Berbec este o zodie foarte patimasa. Se zice despre acesti nativi ca ei dau sens tuturor actiunilor, ei sunt caracterizati de verbul „a face”, nu stau niciodata prea mult pe ganduri si doresc mereu activitate. Aceasta zodie are ca si guvernator pe Marte, supranumti zeul razboiului, iar planeta in sine da o tenta de activitate intregii constelatii astrale. Mai exact este vorba desore culoarea sa rosie. Zodia Berbec isi va arata mereu energia si dorinta de a face, de a da curs intamplarilor in viata sa, iar cei nascuti sub aceasta constelatie vor avea o mare pasiune pentru posturile de conducere. Cea mai mare calitate a lor este empatia si le place sa ii stie si pe apropiatii lor intr-o stare financiara buna, le place sa stie ca ca pot oferi. In plus nu vor sta niciodata cu mainle in san daca cineva, fie chiar strain, are anumite lipsuri sau nevoi. Pe de alta parte trebuie sa mai mentionam si defectul cel mai mare al acestor nativi care este agitatia. Iar de aici se pot porni foarte multe probleme. Orgoliul se declanseaza din agitatie, individa pe cei din jur se declanseaza tot din rautate. Insa daca ei vor sti sa se tempereze si sa isi puna mereu creierul la treaba, nu vor avea absolut nici o problema de acest gen.

Steroizii originali vs Steroizii contrafacuti

Falsificatorii de steroizi s-au infiltrat pe piata farmaceutica pentru a face bani rapid. Acest lucru se reflecta prin produsele de proasta calitate, facute cu materiale ieftine, pe care le vand scump. Daca cineva iti promite ca poti obtine ceea ce vrei si cat de mult vrei, ar trebui sa fii, probabil, sceptic, pentru ca steroizii nu sunt intotdeauna disponibili in cantitati nelimitate.

Cel mai bun mod de a identifica falsurile este de a le compara cu originalul. Cu toate acestea, multi nu au vazut niciodata produsul original, prin urmare, devine greu de comparat. Ca sa indetifici mai bine falsurile este nevoie sa arunci o privire la ambalaj. Falsificatorii cauta sa faca bani rapid, prin urmare, nu depun timp si efort pentru a face ca produsul lor sa arate bine. Ambalajul steroizilor contrafacuti seamana, de obicei, foarte mult cu originalul. Uita-te cu atentie la  data de expirare si numarul de lot. Daca acestea par sa fi fost tiparite dupa acelasi proces ca si eticheta, atunci ele sunt cu siguranta falsuri.

Asigura-te, de asemenea, ca data de expirare de pe cutie se potriveste cu cea de pe produs. Produse farmaceutice reale sunt ambalate in cantitati mari si numarul lotului cat si data de expirare sunt imprimate mai tarziu, intr- un proces diferit. Nu uita si de etichete. Cele ale steroizilor contrafacuti sunt adesea de slaba calitate. Cele mai multe etichete de steroizi folosite de companiile legitime au colturi rotunjite, astfel incat sa arate bine. Iar, la final, nu uita sa te asiguri daca etichetele nu se suprapun sau denumirile si indicatiile sunt imprimate slab calitativ.

Daca verifici fiole de sticla, asigura-te ca ele sunt umplute in mod constant si au aceeasi culoare. Fii atent mai ales la flacoanele pentru mai multe injectari. Acestea sunt usor de obtinut de catre falsificatori si nu sunt legale. O persoana ar trebui sa se fereasca de toate medicamentele disponibile pe piata neagra, nu doar steroizi.

Ce te legeni timpule?

S-a intamplat de mai multe ori sa ma trezesc dimineata, sa fac ceva treaba si cand ma uit la ceas sa fie ora sase. Cateodata nu imi vine sa cred cat de repede trece timpul...parca ieri aveam 15 ani, iar acum 23...Zilele trec repede si anii se duc. De multe ori nu imi vine sa cred ca tatal meu schimba prefixul si implineste peste cateva zile 50 ani. Incerc in fiecare zi sa invat cum imi pot valorifica timpul si sa il folosesc la maxim; seara, cand adorm, sa simt ca nu a trecut ziua degeaba, ca nu am facut umbra pamantului fara niciun rost, ci am adus un beneficiu, am trait cu folos.

In poeziile sale, Mihai Eminescu vorbeste despre cat de efemera este aceasta viata. Si are dreptate! Codrul a fost marea iubire a poetului. De exemplu, in bine cunoscuta poezie „Ce te legeni?“, Eminescu abordeaza aceasta tema: „De ce nu m-aş legăna,/ Dacă trece vremea mea!/ Ziua scade, noaptea creşte/ Şi frunzişul mi-l răreşte./“. Pe parcursul intregii poezii, el personalizeaza codrul, care se tanguieste din cauza trecerii timpului.

Melancolia si nostalgia sunt sentimentele predominante, cauzate si de zborul pasarilor, care candva il incantau prin ciripitul lor. Acestea sunt de fapt simbolul timpului, care trece, se duce. Codrul ramane „pustiit, vestejit, amortit“, insa simte un dor profund, in fiecare fibra a sa; prin sentiment, este umanizat. Desi se simte doborat si la pamant, cu tristetea care il cuprinde, el are speranta, pentru ca acesta este ciclul normal al naturii: vine iarna, dar si trece.

Eminescu era constient de faptul ca timpul este ireversibil, ca odata ce ziua de ieri a trecut, odata ce secunda s-a scurs, nu poti face nimic ca sa o aduci inapoi. Noi, oamenii din ziua de azi, uitam deseori acest adevar. Societatea ne-a invatat sa traim doar pentru aici si acum, sa acumulam cat mai mult si, astfel preocupati, sa uitam cat de efemeri suntem...

Insa, trebuie sa invatam de la codru. Speranta sa ne insufleteasca. Desi suntem trecatori pe acest pamant, oamenii sunt creati pentru a trai vesnic. Depinde de fiecare, unde…

Terapia prin joc si joaca-sandplay

Factorii de stres la care suntem supusi zilnic, anumite  boli de care sufera o parte a populatiei ori cateva din situatiile traumatizante  pot fi rezolvate cu ajutorul terapiei prin joaca. Mai precis este vorba de terapia prin jocuri cu nisip, in care pacientul este incurajat sa creeze cu ajutorul nisipului imagini, in functie de ceea ce acesta alege sa creeze putandu-se descifra cu ajutorul unui psiholog ceea ce pacientul simte, realizandu-se o conexiune intre lumea sa interioara cu ceea ce a trait in lumea exterioara.

Avantajul acestei forme de terapie il reprezinta faptul ca forma de comunicare utilizata este una nonverbala, cu ajutorul imaginii create pe nisip putandu-se descifra cu o mai multa usurinta ceea ce doreste  pacientul sa se afle, fata de comunicarea verbala in care acesta poate impune anumite limite sau sa se foloseasca de anumite mecanisme de aparare. De asemenea, cu ajutorul acestei terapii se pot vindeca anumite traume fara a mai fi nevoie sa fie numite, procesul fiind unul mai usor de trecere peste, de catre cel care a trait un eveniment mai putin placut.

Acest proces se poate aplica in general la copii, adultii fiind mai reticenti in a utiliza aceasta terapie, copiii fiind mai mult atrasi de nisip, jucarii si tot ceea ce presupune aceasta terapie. De regula, acest tip de sedinta dureaza  aproximativ 45-60 de minute in functie de fiecare pacient, fiind nevoie de 3 sedinte ce presupun pasi diferiti de urmat, insa sedintele se pot prelungi in functie de gravitatea problemei pe care o are pacientul.

In urma participarii la acest tip de sedinte de terapie prin jocul cu nisip, pacientii au avut imbunatatiri vizibile in ceea ce priveste gestionarea problemelor cu care ei se confruntau, unii reusind sa le depaseaca, altii reusind sa le mentina in frau daca era vorba de adictii sau alte tipuri de probleme ce tin de gestionarea lor de catre pacient.

Joaca privita ca terapie ajuta exprimarea in mod liber fara a avea vreo teama si asigura pacientii ca pot fi intelesi pe deplin.

Adopta un caine mai in varsta

Este bine stiut faptul ca puii de caine sunt adorabili si multi din ei imbatranesc alaturi de noi, devenind tovarasi de incredere. Din nefericire detinatorii de animale uita de cele mai multe ori cat de greu este sa cresti un animalut de cand este mic si trec cu vederea nenumarati caini maturi care asteapta sa fie luati din adaposturi si organizatii de salvare. Ia in considerare faptul ca poti adopta un caine mai in varsta daca vrei sa sari peste unele etape cum ar fi dresajul, aceasta fiind o varianta sa ai un caine deja obedient si antrenat. Un alt avantaj in cazul acestor catei este ca au deja un caracter format, iar orice problema de sanatate sau ingrijire speciala de care ar putea avea nevoie este deja evidenta.

Daca ai luat deja un caine sa-l ingrijesti, in prima saptamana programeaza vizita doctorului veterinar pentru a repera eventuale probleme de sanatate, pentru a reinnoi unele vaccine sau a preveni aparitia parazitilor. Cand alegi cainele analizeaza comportamentul si nivelul de activitate pentru a sti daca se potriveste cu sitlul dumneavoastra de viata. De exemplu un caine linistit este mai potrivit pentru o casa mai mica si un stapan care este ocupat in schimb un caine de talie mare care este foarte activ va necesita o casa mare sau chiar o curte. Deasemenea este necesar sa discutati cu toti membrii familiei si sa va asigurati ca noul prieten pe care tocmai l-ati se va intelege cu ei, in special cu copiii.

Cainii mai in varsta vor fi mult mai usor de dresat pentru ca in comparatie cu catelusii nu vor fi distrasi cu usurinta. In cazul in care cainele stie anumite comenzi ar trebui sa ramaneti la ele in loc sa incercati sa il invatati altceva.