Piata de componente reconditionate, o afacere de succes

In ciuda crizei economice tot mai pronuntate in ultima vreme peste tot in lume, oamenii simt nevoia de a fi in pas cu tehnologia, insa, datorita  preturilor mult prea ridicate de cele mai multe ori in raport cu nevoia crescuta a populatiei consumatoare de tehnologie si informatizare, multi nu-si permit achizitionarea unor calculatoare sau componente PC noi.

Din aceasta cauza, pe aceasta piata IT a luat nastere o noua ramura menita sa vina in ajutorul celor care doresc sa se informeze cu ajutorul internetului, aceasta ocupandu-se cu vanzarea de calculatoare second hand. Vanzarea de componente IT nu vine numai in ajutorul populatiei de rand, ci se demonstreaza a fi o solutie viabila chiar si pentru marile companii,  ce sunt nevoite sa-si schimbe parcul IT periodic, achizitionarea unor piese noi dovedindu-se a fi mult prea costisitoare. Astfel, piata de componente PC second hand a ajuns astazi una de milioane de euro fiind gandita in termeni care descriu randamentul, eficienta, precum si performanta.

Cea mai buna alegere in privinta achizitionarii componentelor  pentru calculatoare la mana a doua, este cea a companiilor de leasing IT. Pe scurt, cumparatorul care alege sa achizitioneze piese si componente IT la mana a doua poate cere sa i se faca o reducere de pret, in cazul in care starea componentelor nu este una foarte buna in momentul achizitionarii, mergandu-se pana la posibilitatea returnarii pieselor respective.

Desi majoritatea firmelor care aleg sa-si puna in vanzare calculatoarele si componentele uzate isi verifica bunurile inainte de a le introduce in piata folosind un soft special, indicat ar fi ca inainte de achizitionare sa le mai testati inca o data pentru evitare eventualelor neplaceri, in ciuda faptului ca multe dintre firmele care se ocupa cu acest gen de afacere ofera garantie componentelor oferite spre vanzare.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu