Cum au evoluat serviciile de tractari auto?

Accidetele rutiere nu au aparut odata cu cresterea numarului de masini de pe drumurile publice, ci inca de la lansarea primelor modele de masini cu propulsie automata. Desigur, numarul accidentelor era mult mai mic, insa la fel de scazute erau si posibitatile repunerii in functie a automobilelor implicate in accidente sau care se defectau pe drumurile publice.


In 1916, un mecanic auto din statul American Tennessee, pe numele lui Ernest Holmes, a pus bazele primelor sisteme de tractare auto. Satul de cazurile in care era nevoie de circa nu mai putin de 6-7 barbati puternici pentru a putea urni o pasina din loc – ajunsa intr-o zona/pozitie din care ii era imposibil sa mai ajuga pe carosabil, Holmes a construit primele trolii mecanice. Ele puteau fi legate de stalpi solizi, copaci sau chiar placi de beton si usurau cu mult munca celor angrenati in redresarea masinilor.


Pana astazi, sectorul de tractari auto a suferit o dezvoltarea continua si enorma. Companiile care ofera astfel de servicii nu au doar masini dotate cu remorci cu troliu, ci si platforme hidraulice sau chiar si macarale. Mai mult, in mai toate zonele urbane importante, indiferent de tara, exista cel putin 1-2 companii care ofera servicii de tractare si transport auto si cel putin o firma care ofera asistenta rutiera;


Paradoxal, desi numarul de accidente rutiere a scazut in 2012, serviciile companiilor amintite mai sus sunt tot mai cautate. Datorita actiunilor de educatie rutiera desfasurate de fortele politienesti din toata lumea, numarul accidentelor soldate cu pagube sau cu daune extreme a scazut, lucru care a fortat companiile de depanare auto sa isi diversifice gama de servicii. Astfel, marea majoritate ofera acum pe langa tractari auto ieftine si:
  • Transport la destinatie a autovehiculelor, in regim de taxi;
  • Asistenta rutiera non-stop, in masura in care cei ce apeleaza sunt in raza de actiune a firmelor;
  • Asigurarea unor tarife mai ieftine la anumite service-uri auto;
  • Descongestionarea drumurilor in cazul unor accidente in lant;